Отоплителни котли"Junkers-Bosch" junkers logo
line horz
 

 

Фирмата е създадена през 1895 г. и от 1932 г. е част от Бош-групата. Юнкерс положи основата на успеха на направление Термотехника на Роберт Бош ГмбХ и днес е водеща марка за стенни газови котли и уреди за топла вода в Европа. Това Ви дава сигурност за дългосрочно партньорство и обслужване, на което можете да разчитате.

Всички наши продукти отговарят на високите стандарти на концерна Бош и така достигат върхови постижения по отношение на дълготрайност и сигурност. Отличия от водещи германски институти (Stiftung Warentest, EcoTopTen) документират по впечатляващ начин нашите собствени изисквания за качество.

Принципът на Роберт Бош – качеството, иновацията и обслужването на клиента на първо място, и днес определя нашата дейност. Водеща мисъл при разработка на нови продукти и решения е да предлагаме на клиентите си добавена стойност от надеждност, комфорт и ефективност. Правим това с убеждението, че въвеждането на нови технологии създава не само конкурентно предимство и по-голяма полза за клиента, но е благоприятно също за околната среда. С нашите продукти активно допринасяме за енергийната ефективност и намаляване на СО2-емисиите.


всхе эеиш иеа junkers image
   
 
  line horz
  всхе эеиш иеа
 
1892

История на фирма "Junkers"

Проф. Хуго Юнкерс получава патент за своя калориметър

1894 Калориметърът Юнкерс е базата за разработване на водонагревателя за баня. Подадено е заявление за патент за конструирания водонагревател.
1895 На 2 юли е основана фирма "Юнкерс и Ко" в Дресау
1930 Представен е легендарният самолет JU 52.
1932 Хуго Юнкерс продава "Юнкерс и Ко" на "Роберт Бош" ГмбХ .
1953 Работещият и днес завод във Вернау, Германия отваря врати. Започва производството на газови уреди за отопление, регулатори и системи за сигурност за тях.
1968 Юнкерс е първата фирма, интегрирала пиезо-запалване в своите уреди.
1978 Въвеждане на пазара на газов котел с постоянна модулация.
1982 Въвеждане на пазара на газов котел с автоматична запалка.
1989 Юнкерс е първата фирма, въвела на немския пазар стенен кондензен котел. Производството на проточни газови бойлери се прехвърля в Португалия.
1991 Заедно с турския си партньор ЕКА Юнкерс изгражда нов завод в Маниса, в близост до Измир.
1992 Придобиване на контролен пакет върху фирма Worcester Group plc – английски производител на водеща пазарна позиция, както и върху фирма Radson Белгия / Холандия.
1995 2 юли 1995 година - 100 години Юнкерс.
1996 Придобиване на контролен пакет върху фирма e.l.m. leblanc – френска фирма, пазарен лидер за газови котли, както и върху Geminox – пионерът на кондензната техника.
1996 Бош Термотехника става най-големия доставчик на стенни газови котли в Европа.
1997 Излиза на пазара управлението Bosch Heatronic за уредите Junkers Cerapur и Cerastar, с което фирмата обновява основно продуктовата си програма. Новата генерация регулатори Ceracontrol получава отличието iF Interface Design Award.
1998 "Роберт Бош" ГмбХ придобива останалия дял от смесеното дружество в Маниса, Турция.
2000 Бош Термотехника представя на пазара първият кондензен уред за свързване към комин.
2001 Да запалиш пламък с вода! Бош Термотехника първи в света използва хидродинамичния генератор като технология за запалване на горелката. Всичко, от което се нуждае клиентът, за да пусне уреда си е вода и газ.
2004 През 2004 година в следствие на обединението на "Бош Термотехника" ГмбХ с „Будерус” АД се основава дружеството "ББТ Термотехника" ГмбХ. Новото дружество е най-големият производител на уреди за отопление и топла вода в света.
2008 Пререгистрация на "ББТ Термотехника" ГмбХ под името "Бош Термотехника" ГмбХ.